28/03/2021

El Museu de Tortosa acull l’exposició itinerant sobre els 7 tresors de la Capital de la Cultura Catalana

Aquest dissabte, la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa ha acollit la inauguració de l'exposició "Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021. La cultura que vivim!", sobre els 7 tresors de la ciutat. Es tracta d'una exposició que consta de 27 plafons informatius de gran format i quatre projeccions audiovisuals, d'entre les quals en destaca el videoclip inèdit de la gravació de l'Himne de la CCC a càrrec de Quico el Célio, de la Banda Municipal de Música de Tortosa i de la col·laboració de membres dels principals cors de la ciutat.

L'exposició s'ha fet mitjançant un format molt lleuger, ecològic i fàcil de transportar, ja que, aquesta serà itinerant i viatjarà per diversos punts de Catalunya. El proper serà el 13 de maig, als jardins del Palau Robert de Barcelona.

Els plafons contenen una base de text explicatiu sobre l'espai o l'element tractat i tots i cadascun dels àmbits van acompanyats de fotografies. Tots ells s'agrupen en un total de vuit eixos temàtics: la paraula, el medi, la festa, l'expressió artística, el menjar, el treball, la creença i l'expressió corporal i musical.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que "a través de l'exposició volem mostrar que som la cultura de Tortosa, des de la cultura escrita fins a l'oral" i que "aquí hi veurem tot allò que ens fa grans com a ciutat i que ens singularitza respecte a altres llocs".

El regidor de cultura, Enric Roig, ha explicat que "a través de la CCC s'aposta per fer entendre que el fet cultural és l'element transformador de la societat" i també "mostrar el territori i allò que som arreu del país". Per acabar donant les gràcies al poeta, Roman Aixendri, que ha estat el qui ha escrit el poema que es recita a l'espot de l'audiovisual.

El comissari de la CCC, Marc Ballester, ha assenyalat que "volem divulgar la cultura de Tortosa i els seus trets més representatius i convidar a conèixer la nostra manera de fer i de viure". Agraint també el fer que l'exposició presenti un format tant versàtil a través del qual el muntatge expositiu pugui ser divers en funció de la seva localització i, tot i així, el seu itinerari no perdi el sentit.

La mostra es podrà visitar a la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa de dimarts a dissabte de 10h a 13:30h i de 16h a 18:30h. També els últims diumenges de cada mes de 10h a 13:30h, coincidint amb la jornada de portes obertes del Museu.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 27 de març de 2021


Redactat per: Irene López