02/12/2020

A PROPOSTA DEL PSC ELS COMPTES COMARCALS DEL BAIX EBRE INCLOUENMILLORES SUBSTANCIALS EN BENEFICI DE LES PERSONES I DE L’ACTIVITAT ECONÒMICA

Aquest divendres 27 de novembre va quedar aprovat el pressupost comarcal del Baix Ebre per a l'exercici 2021 que ascendeix a 19.887.912,99 euros. El grup socialista hi va donar suport amb el vot favorable, donat que en aquest pressupost l'ens comarcal fa un esforç per la contenció de la despesa i  prioritza les actuacions d'àmbit social per tal de donar resposta a la situació de crisi generada per la pandèmia de la Covid-19. Així mateix es fa una aposta clara pel foment de l'ocupació i pel turisme, també en la seva vessant com a destinació  cicloturista, tot un referent a les Terres de l'Ebre.

 

 "En moments de crisi tots hem d'arrimar el muscle, tot i les diferències, hem trobat punts d'encontre amb el govern comarcal, és per això que el PSC tot i estar a l'oposició hem aprovat el comptes del 2021". Ha afirmat Mercè Pedret portaveu del PSC al Consell Comarcal.

 

En aquest sentit, la portaveu socialista ha volgut remarcar que les propostes del PSC han estat ateses en benefici dels ciutadans. "Hi ha hagut un increment significatiu en la partida econòmica  destinada a pal·liar les emergències per la  COVID 19".

 

"L'aposta pel turisme és fonamental pels socialistes, ja que genera ocupació al seu voltant, per això hi hem incidit molt en què es vegi reflectit en el pressupost ". La via verda com a atractiu turístic i generació d'ocupació mereix un manteniment adequat. "A proposta del PSC es destinen 10.000 € més dels inicialment previstos pel govern comarcal, per tenir un manteniment acurat de la via verda, en total es destinen 20.000 €. En aquest sentit, hi ha també el compromís d'adequar l'accés des de la C-12 a la via verda, a Benifallet". Continua dient Mercè Pedret.

 

Pel que respecta a l'apartat d'inversions, el pressupost evidencia la millora de les estacions depuradores d'aigües residuals, la remodelació de l'EDAR de Tivenys i el projecte de l'EDAR de l'Ametlla de Mar. "El pressupost destinat a inversions està en sintonia amb les nostres prioritats necessàries per resoldre mancances mediambientals del territori". Ha reblat la portaveu socialista.