21/06/2020

Tortosa pinta un arc de Sant Martí al pas de vianants per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

El passat divendres, la regidora d'Igualtat i Drets Civils, Dolors Bel, i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, van participar en la pintada que s'ha realitzat al pas de vianants de sota del pont del Mil·lenari amb els colors de l'arc de Sant Martí. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per part dels membres del col·lectiu LGTeBre, tot i que també s'ha fet a molts altres municipis de Catalunya per tal de commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que tindrà lloc el proper diumenge 28 de juny.

En aquest sentit, Roigé ha destacat que "cal defensar les llibertats i els drets de totes les persones, independentment de la seva condició i orientació sexual" i que "cal seguir treballant per normalitzar la situació i que tothom visqui amb llibertat, estimant a qui vulguin estimar i com vulguin fer-ho".

Per la seva banda, la regidora d'Igualtat i Drets Civils, Dolors Bel, ha estat l'encarregada de donar els detalls de l'atapeïda agenda d'actes que han programat al llarg de tota la setmana des de l'Ajuntament per a la commemoració del Dia de l'Orgull. Tot i que, davant de la situació d'emergència sanitària generada pel Covid-19, la totalitat d'aquests actes haurà de ser virtual.

Així doncs, entre els actes més destacats hi ha la conferència institucional "L'orgull de la sanitat", que anirà a càrrec del doctor Miquel Berzosa, oncòleg de l'Hospital Verge de la Cinta.

D'altra banda, també s'organitzarà un concurs de fotografia a Instagram a través del compte @oficinajovebaixebre i al qual s'haurà de participar amb els hashtags de #tortosadiversa i #joveBEdiversa.

Pel que fa a la resta d'activitats, també hi destaca la presentació telemàtica del llibre "A la conquista del cuerpo equivocado", del sociòleg i activista trans, Miquel Missé, o la conversa telemàtica "Aproximació a la transsexualitat", a càrrec Jan Vila.

Des del col·lectiu LGTeBre, Alba Anguera, també oferirà una microcàpsula informativa telemàtica per tal de donar a conèixer les tasques que impulsen a través de l'entitat.

Totes aquestes activitats es podran consultar a l'apartat específic que es crearà a la web municipal www.tortosa.cat

Finalment, l'alcaldessa també ha anunciat que el consistori i la resta d'EMD's i pedanies penjaran als balcons la bandera del col·lectiu LGTBI al llarg de tota la setmana.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 21 de juny de 2020

Redactat per: Irene López