02/05/2021

La Banda Municipal recupera el concert de la Primavera

Per precaució per l'amenaça de pluja, el concert de la Primavera de la Banda Municipal previst a la plaça de l'Absis s'ha acabat traslladant al Teatre-Auditori Felip Pedrell. Al final no ha plogut, però ningú s'ha quedat sense veure i escoltar de nou la Banda Municipal de Música de Tortosa. Aquest era el seu segon concert a la ciutat des de l'esclat de la pandèmia del Covid-19 i el primer en un espai tancat, ja que l'altre es va celebrar a l'Absis en motiu de les Festes de la Cinta. Juanjo Grau, el director de la formació, i el portaveu d'aquesta, Iñaki Copoví, han lamentat la situació dels límits d'aforament que encara avui estan marcats per les restriccions i ha explicat que la banda no ha pogut trobar-se en conjunt ni fer cap actuació durant l'any, més enllà de la participació en la gravació de l'himne de la Capital de la Cultura Catalana, d'Arturo Gaya.

Així doncs, amb una Banda amb molts menys integrants del que és habitual, l'Auditori ha acollit dos passis, a les 18h i a les 20h, del seu tradicional concert de la Primavera.

Amb tot, la Banda Municipal ha presentat avui en primícia l'estrena d'una cançó dedicada a totes aquelles persones que ens han deixat a causa del Covid-19, en especial a aquells antics integrants de la Banda que han desaparegut recentment, com el compositor i músic, Enrique Cortés. La peça es titula "Comiat" i ha estat composta pel mateix Juanjo Grau.

A més, també s'han interpretat peces com el pasdoble de Manuel Morales; l'Emigrant, en motiu de la commemoració del 150è aniversari del naixement del compositor Amadeu Vives o Libertango, en motiu del centenari d'Ástor Piazzolla, a la primera part del concert. Durant la segona part s'ha pogut gaudir de la sardana A la plaça hi ha sardanes, una peça del 1960 de Joaquín Alfonso; l'Hallelujah de Leonard Cohen, en motiu dels cinc anys de la seva mort; una versió arranjada del mambo ¿Quién será? i el Pasdoble i l'Himne de Tortosa i una cançó dedicada al Dia de la Mare que han posat el punt i final del repertori.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 1 de maig de 2021


Redactat per: Irene López