20/03/2021

Tortosa commemora el Dia Mundial de la Poesia amb la presentació del poemari “Deix”, de Valer Gisbert

Aquesta tarda, la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa ha acollit l'acte de commemoració del Dia Mundial de la Poesia que normalment es feia al Palau Oliver de Boteller per motius d'aforament seguint les mesures sanitàries de la crisi de la pandèmia del Covid-19. En el marc de l'acte s'ha fet la presentació del recull de poemes de l'escriptor i actor tortosí, Valer Gisbert. "Deix" és una obra que apel·la els sentiments a tot aquell qui aprofundeix en la seva lectura i està estructurada en quatre grans temàtiques que versen sobre la vida, la terra, la recuperació de la memòria històrica i l'amor. El recull està il·lustrat amb dibuixos de Marta Viladrich.

La directora de la biblioteca, Irene Prades, ha estat l'encarregada d'oficiar la presentació.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que "Deix és un llibre dedicat a les emocions que ens convida a parlar d'esperances, d'amor i de la vida", per fer un repàs per la història de la poesia tortosina i recordar d'altres poetes tortosins com Gerard Vergés o Zoraida Burgos.

A continuació, l'autor del llibre ha llegit diverses poesies del recull en una posada en escena original i teatralitzada. A l'escenari l'han acompanyat les cantants i actrius, Cinta Villamón i Alba Figueroa que han interpretat poesies musicades com "Fal·lera" o "Foradada Corbera", tot un himne en homenatge a les atrocitats viscudes a la població de Corbera d'Ebre durant els bombardeigs de la Guerra Civil. A més, també ha comptat amb la participació de l'actriu Meritxell Sabaté i del músic, Josep Sauro, que ha acompanyat musicalment les recitacions.

A l'acte ha assistit també el regidor de cultura, Enric Roig, i el comissari de la Capital de la Cultura Catalana 2021, Marc Ballester, ja que, l'acte també estava emmarcat en l'any de la CCC.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 19 de març de 2021


Redactat per: Irene López