21/07/2020

“SenseTaverna”, l’alternativa a la Taverna d’Enrico

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries arriben a la Tortosa del segle XVI en busca de la Taverna d'Enrico Provinciale, però se l'han trobada tancada a causa de la "coronapesta".

Sota aquesta premissa començava l'espectacle alternatiu que dissabte al vespre va tenir lloc a la plaça de l'Absis de la Catedral de Tortosa. Aquesta iniciativa sorgeix enmig del pla Flaires del Renaixement, impulsat des de la regidoria de Festes i de Cultura per tal de reviure l'essència de la Festa del Renaixement, encara que la XXV edició d'enguany s'hagi hagut de cancel·lar per la pandèmia del Covid-19.

En aquest espectacle, d'una hora de durada, els Quicos recorden algunes de les tradicionals cançons de la Taverna d'Enrico, però aquest cop sense baldanes ni vi de Batea i tampoc sense la resta d'actors participants. A més, també van introduir altres cançons especials per a l'ocasió com una dedicada a Sant Francesc perquè trobin aviat el remei per guarir els malalts, o una altra dedicada al llibre emblemàtic del segle XVI català, Los Col·loquis de la Insigne Ciutat de Tortosa, de Cristòfol Despuig, que són la base que han permès que es dugui a terme aquesta festa de recreació històrica.

La plaça de l'Absis va omplir el seu nou aforament als dos passis (20:30h i 22h) que es van fer, això sí, respectant totes les distàncies de seguretat, amb mascareta i desinfecció de mans abans d'entrar amb gel hidroalcohòlic.

Segons va avançar el regidor de Festes, Domingo Tomàs, el proper dissabte es tornaran a programar nous passis per a la gent que no ha tingut l'oportunitat d'entrar als d'aquesta setmana perquè s'havien exhaurit les entrades. De nou, doncs, caldrà reservar-les prèviament, tot i ser un espectacle gratuït, a la web d'Ebreticket.cat.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 18 de juliol de 2020



Redactat per: Irene López