24/07/2020

Arturo Gaya homenatja Ovidi Montllor al Museu de Tortosa


En motiu del 25è aniversari de la mort del cantautor d'Alcoi, Ovidi Montllor, el pati del Museu de Tortosa va acollir ahir l'homenatge que van voler fer-li Arturo Gaya, Kike Pellicer i Sergi Trenzano.
Sota el títol de "De part dels bons", Gaya va cantar algunes de les cançons més populars de Montllor com "La fera ferotge", "La samarreta", "Va com va" o "Homenatge a Teresa". Però també van interpretar alguns dels poemes musicats i dues cançons inèdites que va escriure poc abans de morir: "Verí Good" i "L'arc de Sant Martí".
I és que Montllor, a banda de ser un dels impulsors del gènere de la Nova Cançó, també es dedicà a interpretat poemes musicats d'autors com Joan Salvat-Papasseit, Vicent Andrés Estellés, Salvador Espriu o Josep Maria de Segarra, entre d'altres.
Montllor donà a conèixer les seves obres a través de la cançó i alhora fou un dels defensors de l'ús de la llengua catalana, convertint aquestes cançons de caire reivindicatiu en tot un referent de la lluita antifranquista.
Aquest concert, que ha estat emmarcat dins del cicle "Tortosa Viu l'Estiu" impulsat des de la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Tortosa per tal de dinamitzar el sector cultural de la ciutat, ha arribat just cinc anys després que Arturo Gaya, Kike Pellicer i Paco Prieto enregistressin el disc "Gràcies, Ovidi", en motiu, aleshores, del 20è aniversari de la seva pèrdua.
Cal destacar també que l'actuació ha estat la més multitudinària que ha acollit el pati del Museu, fins al moment. Al llarg de tot el mes d'agost se seguiran programant nous concerts i actuacions tot mantenint l'aforament limitat i seguint el protocol de les pertinents mesures de seguretat. I, tot i la seva gratuïtat, les reserves per als concerts s'han de fer a través de la pàgina web d'Ebreticket.cat.

Tortosa, Terres de l'Ebre, 22 de juliol de 2020

Redactat per: Irene López