12/06/2020

La XXVII Mostra de Jazz amb concerts a l’aire lliure i distància de seguretat

El coronavirus ha fet canviar totes les programacions d'espectacles i actes culturals que els ajuntaments tenien previstes per a l'estiu. Ara, que a les Terres de l'Ebre ens trobem a la fase 3, ja es poden tornar a reprendre les activitats culturals que es van quedar aturades per tota la pandèmia. A Tortosa hi ha hagut grans esdeveniments, com la Festa del Renaixement, que s'han hagut de cancel·lar de manera definitiva, però d'altres, com la XXVII Mostra de Jazz, han trobat una escletxa legal i factible per poder-se dur a terme dintre de la anomenada "nova normalitat".

Aquest matí, el regidor de cultura, Enric Roig, ha anunciat que, finalment, la mostra se celebrarà al llarg de 3 caps de setmana entre el 30 de juliol i el 15 d'agost, concentrant el major nombre de concerts entre els dijous i els dissabtes. Com a principal novetat, en destaca el fet que no es farà cap concert en espais interiors com els que ja eren habitual al Teatre-Auditori Felip Pedrell. Ara, es faran tots en espais oberts a l'aire lliure i mantenint unes normes d'aforament, distància de seguretat i apel·lant al sentit comú i a la responsabilitat ciutadana. Alguns d'aquests espais, tla i com ha apuntat el regidor, seran el pati del Museu de Tortosa o l'Absis de la Catedral. La mostra no podrà oferir la completa graella d'espectacles de sempre i, per tant, encara està reprogramant i reinventant les seves actuacions. En aquest sentit, es treballen noves propostes per incentivar a un públic assistent més majoritari com la possibilitat de fer cinema a la fresca amb jazz.

El director de la mostra, Xavi Bertomeu, ha dit que properament es donaran a conèixer els detalls d'aquesta programació, però ha destacat que el que sí que es mantindrà serà la 14a edició del Jazz Jove dels Països Catalans, fent alhora una crida perquè tots els músics de jazz de les Terres de l'Ebre s'hi sumin activament i s'inscriguin a través de la web o de les xarxes socials.

En aquest sentit, l'espai dels Països Catalans l'acolliran, com era habitual, els locals de restauració participants en la mostra que enguany en seran una vintena. També es mantindrà la degustació de tapes de la 15a mostra de cuina Cajún als restaurants i bars participants.

I tot plegat, tal i com ha conclòs Roig, es fa per tal de dinamitzar el truisme, la gastronomia i la cultura de la ciutat perquè, de mica en mica, tot i que amb protecció i distància, aquesta recuperi la normalitat cultural d'abans durant un estiu insòlit. Des de la regidoria de cultura i de la Festa del Renaixement també segueixen treballant per poder oferir una programació variada i amb activitats d'oci i cultura que ajudin a reactivar la ciutat durant els mesos de juliol, agost i setembre.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 12 de juny de 2020


Redactat per: Irene López