13/04/2021

Maria Lombarte i Manel Miró homenatgen Beethoven amb una audició de piano a quatre mans


Els pianistes Maria Lombarte i Manel Miró van actuar al Teatre-Audiori Felip Pedrell de Tortosa amb el concert "Beethoven simfònic" que pretén retre un homenatge a la figura del compositor prodigi alemany.

L'audició de piano a quatre mans fa un repàs per les principals obres de Beethoven com la simfonia número 9 en re menor (la Simfonia Coral), l'Himne de l'Alegria o la segona simfonia, entre altres.

Però, els espectacles de Lombarte i Miró es caracteritzen per incorporar sempre un nou element, el de la projecció audiovisual que dota de sentit l'obra i l'embolcalla d'un ambient diferent que interpel·la el públic per tal que aquest pugui comprendre millor què ens explica la música.

Així doncs, en un espai lateral de l'escenari hi havia tres joves encarregades de tot el muntatge escènic de l'espectacle que anaven representant in situ i en directe una sèrie d'imatges, rètols, fotografies, jocs de d'ombres i animals de papiroflèxia que s'emetien amb una vídeo gravació en directe a la pantalla que hi havia al fons de l'escenari. Les formigues i escarabats que dansaven al so de la música alegre i fresca que invocava el ressorgiment primaveral, els peixos que nedaven en un mar d'aigües calmades, les escales que et duien al triomf o forat del buit d'un moment a un altre o les fotografies de les compositores de cambra que, sovint, han estat invisibilitzades per la història de la música; van ser algunes de les preformances visuals que van acompanyar el concert simfònic.

A l'acte hi va assistir l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, així com també alguns dels regidors de la corporació municipal.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 12 d'abril de 2021


Redactat per: Irene López