15/02/2021

Treball, Afers Socials i Famílies anirà fins al final per depurar responsabilitats del treballador detingut per agressions sexuals i l'equip gestor de la residència L'Onada d'Alcanar

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient per la via de la Inspecció de Serveis Socials a L'Onada, l'empresa gestora de la residència per a gent gran L'Onada d'Alcanar, davant la detenció d'un treballador ahir diumenge per presumptes agressions sexuals a dues dones que viuen en aquest centre.

A més, el Departament es personarà com a acusació popular en el cas quan el jutjat obri diligències i assegura que arribarà fins al final per depurar totes les responsabilitats que se'n derivin, tant individuals com de l'equip professional de la residència.

Des del primer moment que el Departament en va tenir coneixement –ahir diumenge al vespre- s'han activat les vies per actuar judicialment davant d'un cas molt greu amb conseqüències penals. De la mateixa manera, ens hem posat en contacte amb les famílies de les dues dones i s'ha posat en marxa l'acompanyament psicològic a elles i les seves famílies a través del Servei d'Intervenció Especialitzada per dones que han patit violència masclista.

El Departament lamenta profundament i considera absolutament intolerables i gravíssims aquests fets contra unes persones en especial situació de vulnerabilitat i indefensió.