14/02/2021

Jordi Jordan i Mònica Sales, els candidats del Baix Ebre, voten amb total normalitat

El 14-F s'ha llevat amb l'aspecte d'un dia rúfol i plujós que recordava en tot moment al dia del referèndum de l'1-O. A més, en aquesta ocasió s'hi afegia el context de la pandèmia del Covid-19 i la gran incògnita de la possibilitat o no de constituir totes les meses electorals. Però, al Baix Ebre, per sort, no s'ha destacat cap incident i els col·legis han pogut obrir en total normalitat, això sí amb un fort desplegament sanitari per desinfectar constantment l'espai i amb unes meses més llargues de l'habitual per tal de garantir-ne la distància de seguretat. Unes mesures, però que s'han vist més o menys reforçades en funció del municipi o del col·legi electoral. En el cas de Tortosa, per exemple, no es prenia la temperatura a ningú abans de votar com sí que s'ha fet en altres punts de Catalunya.

Cenyint-se a la seva franja horària reglamentària, de 12h a 19h, els candidats ebrencs han anat aquest matí fins al col·legi electoral per poder exercir el seu vot.

El primer en fer-ho ha estat el cap de llista per Tarragona d'En Comú Podem, Jordi Jordan, que ha votat a les 12h al Col·legi de Sant Joan del nucli antic de Remolins. Jordan ha hagut de fer cua mentre es desinfectava l'espai i s'habilitava perquè la premsa pogués entrar a fer-li fotografies.

Després d'efectuar el seu vot ha fet unes declaracions a peu de carrer en les que ha informat que "estem contents perquè s'han pogut constituir la majoria de meses dels col·legis electorals de tota Catalunya i també de la demarcació de Tarragona" i ha aprofitat l'ocasió per "demanar una mobilització de la majoria de la gent perquè aquesta nit puguem iniciar una nova etapa política al nostre país basada en el diàleg, la recuperació econòmica i el reforç del sistema sanitari".

Cal destacar que en aquest col·legi electoral tortosí s'ha vist un important desplegament d'apoderats de Vox i del PP, un d'ells amb una bandera espanyola quan el reglament prohibeix explícitament als apoderats lluir qualsevol tipus de simbologia. Segons hem pogut saber, no es tracta de gent de les Terres de l'Ebre, sinó que són apoderats vinguts de Sevilla i València, respectivament.

A les 13h ha estat el torn de la candidata jesusenca de Junts per Catalunya, Mònica Sales, que ha votat al pavelló esportiu de l'EMD de Jesús. Aquest emplaçament és el primer cop que actua com a col·legi electoral arran de la situació del Covid-19.

En declaracions als mitjans, Sales ha comentat que "quan les urnes estan al carrer hi hem d'anar" i que "malgrat els impediments, els catalans i les catalanes anem a votar per manifestar la nostra voluntat d'avançar i de ser lliures". Finalment, ha fet una crida a la participació ciutadana tot recordant l'1-O i ha agraït la feina feta als mitjans de comunicació que, davant d'una campanya electoral atípica, han estat l'altaveu de difusió dels missatges dels partits.

Al llarg del matí també han exercit el seu vot el candidat rapitenc d'ERC, Lluís Salvadó, que ha votat a les 12:30h al pavelló de Sant Carles de La Ràpita i el candidat del PDeCAT, Carles Luz, que ha votat a les 12h a l'Ajuntament de Gandesa.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 14 de febrer de 2021


Redactat per: Irene López