05/12/2020

El Programa de fruita a les escoles lliura una bossa de clementines de les Terres de l'Ebre a les famílies dels infants que hi participen

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, han donat el tret de sortida a una nova edició del Programa escolar de fruita als centres educatius catalans. Enguany, la presentació del Programa ha tingut lloc a l'Escola Joan Baptista Serra, a Alcanar, a les Terres de l'Ebre, ja que una de les novetats que incorpora aquest curs 2020/2021 és el lliurament als infants, perquè la facin arribar a les famílies, d'una bossa amb clementines de les Terres de l'Ebre i informació sobre el Programa, perquè, d'aquesta manera, a banda de fomentar els hàbits alimentaris saludables, també es fomenta el consum de productes de proximitat.

"Creiem fermament en els bons resultats del programa. Pensem que si els nens i nens incorporen als seus hàbits alimentaris el consum de fruita, ho seguiran fent la resta de la seva vida i potser fins hi tot son capaços de traslladar l'hàbit també a les seves famílies. Per això, cal que tothom s'hi impliqui: administració, centres educatius i famílies" ha afirmat Teresa Jordà.

La consellera ha dit que "anem pel bon camí", fent referència a un estudi presentat fa unes setmanes i encarregat pel Departament d'Agricultura al Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari-UPC-IRTA en què es constatava que durant el confinament el consum de fruita i verdura ha crescut un 19% i que l'interès de les famílies pels productes de proximitat ha augmentat un 20%. Segons la consellera: "Ara es tracta de consolidar aquests hàbits saludables i fer-ho consumint producte de proximitat. Hem d'aprendre a mirar la procedència dels productes i fer aquest petit gest. El producte de proximitat és sa, sostenible, de qualitat i a un preu just".

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha manifestat que "l'escola és el lloc on els nostres alumnes creixen, es desenvolupen, es relacionen, tenen sentiments i aprenen hàbits". En aquest sentit, ha destacat que, "uns dels hàbits fonamentals que els nostres alumnes aprenen a les escoles són els hàbits de salut i els alimentaris. Per això és fonamental que l'escola sigui una escola de menjar de qualitat, de menjar natural i de menjar de proximitat". Ha afegit que "l'hàbit del menjar saludable, de proximitat i fresc el porten els alumnes a les nostres cases i, és per això, que aquest és un programa molt important".

El titular d'Educació també ha ressaltat que a través de la campanya d'enguany "s'ofereix a cadascun dels gairebé 254.000 alumnes que participaran en el projecte una bossa de clementines de les Terres de l'Ebre per recordar que en el nostre país el sector primari és molt important, és molt divers i té territoris que són claus". "Les Terres de l'Ebre són un element clau per sector primari del país, són un rebost fonamental del país i són l'horta cítrica de Catalunya", ha afirmat Bargalló.