01/12/2020

Acaba el rodatge de "Los Herederos de la Tierra" a Tortosa



Ahir al migdia va finalitzar el rodatge de les escenes del casc antic que formaran part de "Los Herederos de la Tierra", la nova sèrie de Netflix que és la continuïtat de "La catedral del Mar". La producció s'inspira, de nou, amb l'exitosa novel·la d'Ildefonso Falcones i està coproduïda per Diagonal TV, Atresmedia i Televisió de Catalunya.

La sèrie, de vuit capítols, es podrà veure en primícia a través de Netflix, tot i que, més tard l'emetrà A3 i TV3.

La trama s'ubica a la Barcelona del 1387 i narra la història d'un noi de dotze anys, l'Hugo Llor, que passa la major part del seu temps fent vida al carrer. Llor somia en convertir-se en un artesà constructor de vaixells a les drassanes, tot i que el seu destí és incert, ja que la seva mare es veurà obligada a separar-se d'ell i només comptarà amb el recolzament d'un respectat ancià, l'Arnau Estanyol.

El rodatge va començar el 6 novembre a Barcelona i abans de venir a Tortosa havien estat establerts a la platja de Tarragona. A Tortosa, el rodatge es va ubicar al carrer Croera i es van col·locar uns decorats que recreaven unes cases i una porta d'accés a la ciutat. A més, es van posar falsos porticons i finestrals per tapar les reals de les cases habitades. Al carrer es va instal·lar un sòl especial per tapar també l'original que es complementava amb les paradetes que recreaven un mercat d'època medieval i amb una sèrie de peveters per posar-hi torxes.

Però l'escenari per excel·lència del rodatge va ser l'interior del Palau Episcopal, ja que la seva escalinata i el pati gòtics el converteixen en un idoni emplaçament per al set de la sèrie. Allà s'hi van enregistrar unes escenes de soldats a cavall.

Al llarg d'aquests dies, la plaça de l'Escorxador va acollir les unitats mòbils, els camions i la carpa d'inscripcions on els actors que sortien com a extres havien d'anar a prendre's la temperatura, seguint els protocols marcats per l'emergència sanitària del Covid-19. I és que just uns dies abans d'iniciar el rodatge es va fer un càsting entre la ciutadania en el qual es van escollir una vuitantena d'extres que sortiran en algunes de les escenes de la nova sèrie vestits de soldats, guerrers o venedors i compradors del mercat, entre d'altres.

Un altre dels espais de la ciutat que va estar ocupat aquests dies va ser l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa que va acollir la zona de maquillatge, perruqueria i vestuari dels actors. I just pels carrers dels voltants d'aquests espais o als restaurants de la vora s'hi podia veure els actors i figurants entre pausa i pausa del rodatge, passejant-se amb els guions a la mà, o bé arribant i marxant amb els cotxes i les furgonetes. Però el més esperat de tots era l'actor protagonista de la sèrie, l'actor de Guipúscoa, Yon González, que despertà bastanta expectació entre les seves fans que s'aplegaven a les entrades i sortides de l'espai de gravació per poder fer-se fotos amb ell. Ara bé, per la ciutat també es van deixar veure la resta dels actors del repartiment de "Los Herederos de la Tierra", com Elena Rivera, Rodolfo Sancho, Michelle Jenner, Pere Arquillué, Manel Sans, Maria Rodríguez, Mercedes Lleó, Natalia Sánchez, Pau Colera, Arnau Alsina, Francesc Galcerán o Sergi Mateu, entre d'altres.

La productora no ha permès fer fotografies ni vídeos durant el rodatge, però us deixem amb un recull d'imatges dels preparatius d'aquest i de tot el bullici que es respirava pels carrers de l'entorn durant aquests dies.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 1 de desembre de 2020

Redactat per: Irene López