16/07/2020

Entren en funcionament els nous pous d’aigua del Parc Municipal

Aigües Tortosa ha presentat un nou projecte per millorar la xarxa d'abastament d'aigua potable a la ciutat que s'havia iniciat al mes de febrer i no s'havia pogut finalitzar fins ara arran de l'aturada de les obres per la pandèmia. A l'acte han assistit el tècnic i el gerent de l'empresa acompanyats de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

A la instal·lació d'Aigües Tortosa de l'esplanada de darrere del Parc Municipal s'han presentat els nous pous d'aigua que permetran millorar la xarxa d'aigua que connecta aquest punt amb el dipòsit ubicat al barri de Santa Clara i que abasteix a un nombre més gran de població. Aquesta inversió ha tingut un cost de 153.000€ i ha permès renovar els vells equips de bombeig d'aigua, adaptant-los també tecnològicament, ja que no s'havia actuat mai en aquesta zona des del 1975.

Des d'Aigües Tortosa es pretén seguir millorant la xarxa i, per això, es té previst renovar integralment la canonada que connecta aquests pous amb el dipòsit de Santa Clara. En aquest sentit, es canviaria l'actual canonada de ciment de 2,5m de diàmetre i es faria en dues fases, una primera des del C/ Teodor González fins al C/ St. Ildefons i una segona que aniria des del C/ Teodor González fins al dipòsit de Santa Clara. Unes actuacions que, com ha informat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, no suposaran cap mena d'afectació en el subministrament d'aigua per a la població. Aquesta actuació tindrà un cost de 250.000€ i es preveu realitzar al llarg de tot l'any vinent.

Tot plegat se suma a la resta de millores que s'han estat duent a terme durant els últims anys en el marc de la renovació de la xarxa amb la instal·lació de nous dipòsits, canonades o la recent actuació per al control de la presència del Covid-19 en les aigües residuals de la ciutat.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 15 de juliol de 2020


Redactat per: Irene López