01/05/2020

IV edició del Tots Dansen, però a distància

190 alumnes de 2n i 3er d'ESO de l'Institut Cristòfol Despuig, de l'Institut Dertosa i de l'Escola Daniel Mangrané de Jesús han participat un any més amb el projecte educatiu Tots Dansen que organitza la Xarxa Transversal i el Mercat de les Flors de Barcelona.

Aquest projecte pretén apropar la dansa contemporània als més joves, però, per fer-ho, aquests han estat treballant i assajant els passos i les coreografies amb els seus professors d'educació física. Els professors també van rebre prèviament unes classes de formació amb el corògraf del projecte, Joao Lima.

Lima ha estat l'encarregat de dissenyar el format de l'espectacle final, "Vibrar el temps", que havia de representar-se per part de l'alumnat dels centres durant el dia d'avui, dia internacional de la dansa, al Teatre-Auditori Felip Pedrell. No obstant, no ha estat possible per la crisi del Covid-19 que està afectant també al sector de les arts escèniques.

Per la seva banda, el regidor de cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha informat que "a partir d'avui hi haurà un vídeo amb els assajos que havien fet els alumnes dels centres i amb les explicacions de tots els participants en l'edició del 2020 disponible a l'agenda cultural virtual de l'Ajuntament".

Així també ho han explicat la coreògrafa i formadora tortosina, Marta Viladrich, i la responsable de la Xarxa Transversal, Núria Pascal, que recorda que "a través de la Xarxa hem aconseguit organitzar aquestes sessions conjuntes de formació a Barcelona que després es van traslladar a les ciutats participants de tota Catalunya a través dels assajos i de les funcions que no s'han pogut acabar fent".



Tortosa, Terres de l'Ebre, 29 d'abril de 2020


Redactat per: Irene López