20/05/2020

Esquerra demana claredat i celeritat a la ministra Ribera en les actuacions de protecció del Delta

El grup d'Esquerra Republicana – Euskal Herria Bildu, ha interpel·lat, al Senat, la Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, sobre la urgència i l'estat de les actuacions per a la protecció del Delta, durant la primera compareixença que ha fet aquesta legislatura. La senadora Idurre Bideguren ha intervingut en nom del company de grup, Miquel Aubà, que no s'ha desplaçat fins a Madrid arran de la situació generada pel Covid-19.
Bideguren ha demanat "claredat i celeritat en les actuacions del ministeri al Delta de l'Ebre davant la inquietud i preocupació expressada per les institucions, entitats i agents agraris, aqüícoles, turístics i pesquers".
La senadora ha  reclamat a la ministra Ribera "claredat en determinar un calendari de presentació del Pla de protecció i en les accions en estudi incloses al mateix".
D'altra banda també li ha exigit "celeritat en porta a terme les obres d'emergència i de màxima urgència de protecció del Delta, com per exemple la de la desapareguda barra del Trabucador, redoblant esforços i recursos per a poder acabar-les en els terminis fixats".
En aquest sentit ha advertit que "és urgent que doni resposta a les demandes, fetes des del mateix Delta, i instal·lin una draga al Trabucador per complementar les insuficients aportacions d'arena dels camions que fan treballs de restitució i recuperació d'aquest espai".
Bideguren ha afirmat que "l'emergència que viu el Delta requereix accelerar i implementar totes aquelles obres i actuacions que siguin possibles, perquè a partir de la tardor tornaran noves llevantades que poden acabar provocant efectes mediambientals, agraris i econòmics irreversibles, en algunes zones".
La senadora ha reclamat al ministeri "el reinici immediat de la construcció del camí de guarda costanera de la Badia dels Alfacs, del que ja tenen redactat, des de fa anys, el projecte".
Per acabar Bideguren ha "valorat positivament" els compromisos i intencions anunciades per la ministra, a la vegada que li ha demanat "veure fets, el més aviat possible".