05/03/2021

Unió de Pagesos lliura els Premis Nacionals Felip Domènech 2020 al sindicalista Pep Riera i a la Cooperativa Lletera Cadí

El sindicat ha lliurat aquesta tarda, en un acte a la Sala Coliseum de Corbins (Segrià), els Premis Nacionals Felip Domènech 2020 a Pep Riera, activista sindical i coordinador nacional d'Unió de Pagesos del 1978 al 2000, en la categoria de Persona, per una trajectòria de lluita col·lectiva i solidària a favor de la pagesia, i a la Cooperativa Lletera Cadí en la categoria d'Entitat, pel seu compromís amb el sector. L'acte ha estat retransmès en directe per Lleida Televisió.
 
La presentació i la conducció de l'acte ha anat càrrec del periodista Josep Maria Sanuy.  L'escriptor i doctor en Geografia Ignasi Aldomà ha fet la glossa dels Premis Nacionals Felip Domènech 2020, i han intervingut els premiats, i el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball. També han participat Jordi Verdú, alcalde de Corbins, i Joan Talarn, president de la Diputació de Lleidaa més del cantautor d'Alpicat El Fill del Mestre, que ha interpretat diverses cançons.
 
El coordinador territorial de la Plana de Lleida d'Unió de Pagesos, Josep Sellart, ha entregat el premi a la categoria d'Entitat a Lluís Clotet, president de la Cooperativa Lletera Cadí, mentre que Joan Caball l'ha lliurat a la categoria de Persona a Pep Riera.
 
El guardó lliurat als premiats és obra de l'artista cerverí Xavier Badia, que es va inspirar en la terra i l'aigua, dos elements lligats a la figura de Felip Domènech.