10/03/2021

Laura Borràs acompanya l’activista independentista, Rai López, que ha estat citat a declarar als jutjats per un tuit

L'activista independentista i membre de Junts per Catalunya, Rai López, ha estat citat a declarar als Jutjats de Tortosa per haver publicat un tuit durant l'estiu advertint de la presència d'un nazi al municipi de Deltebre. El senyor, que apareix amb la cara tapada a la imatge del tuit, ha recorregut el tuit als tribunals per presumpte delicte d'odi, amenaces i coaccions.

López ha comptat amb el suport de la diputada de JXCAT, Laura Borràs, i del cap de llista per Tarragona, Albert Batet.

En posteriors declaracions, Borràs ha destacat que "aquesta situació demostra quina és la radiografia del moment que estem vivint" i que "l'Estat espanyol en tots els seus poders manté el conflicte polític amb Catalunya". Tot plegat en el mateix dia en què s'ha anunciat que el jutge revocava el tercer grau dels presos polítics i que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han perdut la immunitat com a eurodiputats al Parlament Europeu. En aquest sentit, Borràs ha comentat que "el tercer grau no és cap prebenda, cap privilegi ni cap concessió, sinó que és un dret que tenen persones que no haurien de ser a la presó" i que la del Parlament Europeu ha estat "una votació insòlita on un 42% ha votat en contra de treure'ls la immunitat", per reblar que "el PSOE ha votat al costat dels partits del 155 i de VOX".

En relació a les declaracions de la ministra d'afers exteriors, Borràs ha valorat que "parlar d'un afer intern no sembla molt coherent però que, a més a més, digui que els problemes de Catalunya no es resolen a Europa, sinó que es resolen a Espanya, mereix una esmena a la totalitat perquè els problemes a Catalunya els genera l'Estat espanyol".

Per la seva banda, Rai López ha dit que "aquesta és una mostra més de tota la repressió que estem vivint al món independentista" i que "el simple fet d'haver de venir a declarar ja és una vergonya i si jo no fos candidat de JXCAT segur que avui no estaria aquí declarant".

Tortosa, Terres de l'Ebre, 9 de març de 2021

Redactat per: Irene López