11/03/2016

Móra d'Ebre rep la visita de càrrecs delectes del municipi de Bonson, de la regió francesa Rhône-Alpes Auvergne

Francisque Bouchet i Martine Bonnefoy, regidors de la població de Bonson, de la regió francesa de Rhône-Alpes Auvergne, del departament del Loire,  han visitat avui Móra d'Ebre, arran dels contactes que estan estabint ambdos ajuntaments de cara a acordar un possible agermanament. 

Els contactes van iniciar-se el juny de 2015, quan l'alcalde de Bonson, Joseph Deville, es va posar en contacte amb l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, per tal d'explorar la possibilitat d'agermanament. Bonson té la intenció d'establir relacions culturals, esportives i escolars amb un municipi del "nord-est d'Espanya" i els seus responsables municipals han arribat a la conclusió que la població idònia per a agermanar-se és Móra d'Ebre.

El fet que la capital de la Ribera d'Ebre sigui una població amb un aspecte "típic i conservat", amb monuments interessants com el castell, l'ermita de Sant Jeroni o l'església del Sagrat Cor, i amb una història que pot ser atractiva per als veïns de Bonson, van inclinar la balança. Per la seua banda, la població francesa disposa  també d'un ric patrimoni: castells, una capella del segle XI, passeig per la ribera del riu Loira, entre d'altres. A més a més, Bonson i Móra tenen una demografia similar. La localitat francesa compta amb 4.000 habitants i s'ha fixat l'objectiu d'arribar als 5.000 mitjançant projectes de desenvolupament en marxa, mentre que Móra disposa d'uns 5.700 empadronats.

Els electes francesos han sigut rebuts pels regidors de l'Ajuntament morenc Raúl Oliván, Monserrat Pineda i Montserrat Torres, els quals han fet d'amfitrions dels visitants i els han ensenyat els diferents atractius del municipi, especialment la façana fluvial, una de les més interessants de l'Ebre català per la tipicitat dels edificis i l'esplendor de la natura que l'envolta.