11/03/2016

Móra d'Ebre instal·la desfibriladors externs automàtics i esdevé municipi cardioprotegit

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha instal·lat dos aparells desfibril·ladors a la Llar dels Jubilats i a la cruïlla de carrers coneguda amb el nom dels Quatre Cantons, amb la qual cosa el municipi es dota de mitjans sanitaris avançats per atendre casos d'aturada cardiorespiratòria al municipi. Gràcies a l'entrada en servei d'aquest aparells, la capital de la Ribera d'Ebre esdevé un municipi cardioprotegit.


Per tal de facilitar al màxim el coneixement dels desfibril·ladors entre la població, l'Ajuntament de Móra d'Ebre ofereix un curs gratuït de suport vital bàsic i de desfibril·ladors externs automátics (DEA) per a 30 persones, adreçat al públic en general. Els interessats poden inscriure-s'hi trucant al telèfon de l'Ajuntament, 977 40 00 12, en horari d'oficina. Les places disponibles s'assignaran per ordre d'inscripció. 

La finalitat d'aquest programa de formació és transmetre les pautes bàsiques d'actuació en cas d'aturada cardiorespiratòria (l'anomenada "cadena de supervivencia") i on estan ubicats i com s'han d'utilitzar els desfibril·ladors d'ús públic per tal que les persones del poble siguin capaces d'actuar quan sigui necessari. 

El desfibril·lador extern automátic (DEA) está disenyat per a aquells casos de parada cardíaca que succeeixen fora dels centres hospitalaris. En cas d'aturada cardiorespiratòria el temps de reacció és fonamental. Les opcions de supervivència de la víctima disminueixen un 10% cada minut que passa sense rebre l'assistència adequada. Per això és tan important tenir un desfibril·lador extern a prop. La principal característica dels aparells que s'han instal·lat a Móra d'Ebre és la facilitat d'ús en situacions d'estrès, perquè qualsevol pugui donar aquest primera assistència tan vital.