08/03/2021

Lokal:Blue Velvet actua a l’Auditori de Tortosa amb la col·laboraciódel saxofonista Perico Sambeat


Aquest diumenge, el Teatre-Auditori Felip Pedrell de Tortosa ha acollit el concert de la formació Lokal: Blue Velvet, emmarcat dins del programa oficial de la capitalitat de la cultura catalana 2021.

La formació, que combina la música electrònica amb un aprofundiment en la música clàssica i ritmes del jazz, ha comptat amb la participació especial del saxofonista espanyol, Perico Sambeat.

Sambeat és reconegut internacionalment i ha tocat amb altres músics de prestigi com Tete Montoliu, Michael Brecker o Pat Metheny, entre d'altres. A més, al llarg de la seva dilatada trajectòria de més de 20 anys ha publicat una vintena de discs en solitari i ha col·laborat en prop d'un centenar més.

El quartet musical està integrat per la cantant Alba Morena, el teclista Lluís Martínez, el baixista Guillem Soler i el bateria Marc Piñol. En el repertori que han interpretat avui des de dalt de l'escenari tortosí s'han inclòs temes fusionat de Mingus o Steve Reich, així com també de Debussy o Björk.

Això sí, sense deixar de banda les reivindicacions del carrer, com ho és el cas del moviment "Black lives matter", sorgit per l'assassinat a Roger Floyd, o les reivindicacions feministes de Simone de Beauvoir en motiu del 8-M.

El concert s'ha dut a terme seguint totes les mesures de seguretat pertinents en compliment del pla del PROCICAT davant de la crisi sanitària del Covid-19 i s'han respectat en tot moment els aforaments i acabant l'actuació abans de l'entrada en vigor del toc de queda per tal de garantir el retorn de tothom al domicili. Tots aquells que han assistit van haver d'adquirir prèviament l'entrada, pel preu de 6€, a la web del TAFP.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 7 de març de 2021



Redactat per: Irene López