29/02/2016

L'Ajuntament de Móra d'Ebre acull la bandera dels 40 Jocs Esportius Escolars de la Ribera d'Ebre

Aquest dilluns, 29 de febrer de 2016, el Consell Comarcal Esportiu de la Ribera d'Ebre ha fet entrega a l'alcalde de Móra d'Ebre de la bandera commemorativa dels 40 Jocs Escolars de la Ribera d'Ebre. Aquest estendard s'estarà a l'Ajuntament de la capital comarcal durant una setmana i, posteriorment, iniciarà un recorregut pels altres tretze ajuntaments riberencs, que també custodiaran durant set dies l'estendard.

L'acte de lliurament de la bandera ha comptat amb la presència de Joan Juncà, president del Consell Comarcal Esportiu de la Ribera d'Ebre i alcalde de la Torre de l'Espanyol, i de l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol. També hi ha estat present Antoni Garcia, secretari tècnic del Consell Comarcal Esportiu.

Aquest és el primer dels actes que s'organitzen amb motiu del 40è aniversari d'aquests jocs escolars, els més antics de Catalunya, segons ha recordat Juncà. La iniciativa d'organitzar uns jocs esportius escolars, una mena d'olimpíades escolars riberenques, va partir l'any 1976 -abans del restabliment de la Generalitat- d'un grup d'escoles i d'AMPA de la comarca: dels col·legis Lluís Viñas i Santa Teresa, de Móra d'Ebre; del col·legi Tres d'Abril, de Móra la Nova, i del col·legi Enric Grau i Fontseré, de Flix.

Amb els anys es van anar afegint a la iniciativa la resta d'escoles de la comarca i, fins i tot, escoles de les comarques de la Terra Alta i el Priorat, que van competir als jocs riberencs fins que van crear les seues pròpies competicions comarcals. Per aquest fet, l'organització d'aquesta 40a edició dels Jocs de la Ribera d'Ebre han convidat totes les poblacions que al llarg de la història hi han participat a commemorar l'aniversari durant els Jocs Esportius Escolars de la Ribera d'Ebre d'enguany, que tindran lloc a Ascó els dies 11 i 12 de juny.

L'edició d'enguany d'aquestes competicions vol ser especialment lluïda, amb una desfilada de totes les escoles participants i altres activitats especials que s'estan acabant de definir. La pròxima estació de l'estendard dels Jocs serà a l'Ajuntament de Rasquera i, posteriorment, es traslladarà al de Tivissa. La bandera dels Jocs recorrerà els 14 ajuntaments riberencs i culminarà el seu recorregut l'11 de juny a l'Ajuntament d'Ascó i presidirà les competicions que s'hi celebraran.