16/12/2020

Tortosa homenatja pòstumament el lingüista Joan S. Beltran

L'Ajuntament de Tortosa ha celebrat esta tarda un acte per a honorar la memòria de l'il·lustre lingüista Joan S. Beltran i Cavaller, traspassat el passat mes d'octubre, al Saló de Sessions de la Casa Consistorial. Hi han pres part el doctor Miquel Àngel Pradilla, de la Universitat Rovira i Virgili, i el professor i escriptor Manel Ollé, persona molt vinculada a l'homenatjat. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé,ha lliurat una peça escultòrica de l'artista Cinta Sabaté als familiars de Beltran en reconeixement a la seua tasca en pro de la llengua catalana i del subdialecte tortosí.  

Totes les intervencions han destacat el paper fonamental de Beltran en la recerca, l'estudi i la difusió de la llengua catalana en la seua varietat tortosina, així com el volum i el rigor de la seua obra científica. L'alcaldessa Roigé ha lamentat no poder haver fet l'homenatge en vida del lingüista, tot i que l'acte fa molt de temps que s'estava organitzat. La pandèmia, però, va trastocar els plans inicials.

Joan S. Beltran i Cavaller va morir a Tortosa el dia 23 d'octubre de 2020. Unes setmanes després, el dia 28 de novembre, l'entitat municipal descentralitzada de Campredó va homenatjar Beltran atorgant-li l'escut d'or de la població a títol pòstum.