21/12/2020

L’Auditori Felip Pedrell tanca l’Any Beethoven amb Xavi Torres Trio

Aquest vespre, el Teatre-Auditori Felip Pedrell va acollir el concert de música clàssica de Xavi Torres Trio, organitzat per Acadèmic i les Joventuts Musicals de Tortosa, que ha posat així punt i final al cicle de concerts en motiu de la celebració de l'Any Beethoven.

La formació estava integrada pel compositor i pianista ampollenc, Xavi Torres, el saxofonista, Lluc Casares i el bateria i percussionista, Joan Terol.

Torres ha pres la paraula a l'escenari, visiblement emocionat, per recordar que tornava a actuar a l'Auditori de Tortosa després de 15 anys, quan només era alumne del conservatori de música. Torres viu actualment a Amsterdam i a l'escenari l'han acompanyat dos amics i músics de prestigi que toquen en formacions a Barcelona i Berlín, respectivament.

El concert pretenia oferir una visió diferent de les sonates de Beethoven a través de reinterpretacions d'aquestes. Així doncs, al llarg de l'audició, s'ha interpretat la primera sonata, el segon i tercer moviment de la vuitena, la sonata 14 i la 32, mentre que al bis s'ha tocat la 25.

D'aquesta manera, des del Teatre-Auditori Felip Pedrell es continua apostant per la cultura segura en uns temps marcats per la crisi del Covid-19, tot programant activitats fins a finals d'any, mentre així ho permetin les mesures restrictives marcades pel Procicat.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 19 de desembre de 2020



Redactat per: Irene López