22/12/2020

Esquerra es reivindica com la veu de les Terres de l’Ebre al Parlament

Alfons Montserrat, Irene Fornós i Lluís Salvadó, els tres diputats ebrencs d'Esquerra Republicana al Parlament han fet balanç de la feina feta durant aquesta XII legislatura.  Montserrat ha destacat que "Esquerra s'ha convertit en la veu de les Terres de l'Ebre al Parlament". Així ha reivindicat "la vocació i pes de les Terres de l'Ebre en el si d'Esquerra Republicana, i per tant igual que en les anteriors eleccions ara tornem a tenir tres candidats ebrencs entre els set primers llocs, de manera que  intentarem renovar els tres diputats actuals perquè tenim l'ànim i la voluntat de transformar la realitat de l'Ebre i del país".
Lluís Salvadó ha manifestat que "aquesta ha estat una legislatura marcada d'una banda, per la repressió i persecució sistemàtica de l'independentisme per part de l'Estat, i de l'altra, per l'impacte de la pandèmia de la Covid".
Això segons el diputat ha creat inestabilitat, i dins d'aquest context la funció d'Esquerra i dels diputats de les Terres de l'Ebre ha estat la de construir consensos. "La nostra vocació és central i majoritària, i per tant la de construir consensos. Així es va evidenciar quan vam ser capaços d'aprovar els pressupostos de la Generalitat o aprovar els quaranta decrets llei que ens han permès donar resposta a la pandèmia. Però també hem construït consensos sobre els grans temes de les Terres de l'Ebre com són el Castor, la protecció del Delta i la seguretat nuclear fent  possible a partir de les propostes d'Esquerra assolir majories per ser debatudes, analitzades i aprovades a la taula del debat nacional". Ha dit
Salvadó s'ha mostrat convençut que "la legislatura vinent serà la de la reconstrucció i recuperació social" i ha demanat "ser capaços que els Fons europeus Next Generation no es quedin només a les grans ciutats sinó que arribin a tot arreu, a les grans i a les petites empreses, i especialment en puguem treure profit en la lluita contra la regressió del Delta de l'Ebre".
Irene Fornós ha destacat que "hem aconseguit portar al centre de la política parlamentària del nostre país problemàtiques que patim a les Terres de l'Ebre de manera que no només siguin considerades territorials sinó també nacionals. I ho hem fet buscant els consensos  i arrossegant-hi a la resta de partits".
Fornós ha recordat que la comissió d'investigació del Castor impulsada per Esquerra ha estat la més important que s'ha celebrat al Parlament quant a compareixences. També la petició dels diputats republicans que va comportar que el Síndic de Greuges redactés l'informe sobre les deficiències en la seguretat nuclear. Un altre fet destacable per la diputada és "haver aconseguit portar al centre del debat del país la problemàtica del Delta de l'Ebre amb una moció d'Esquerra que recollia les actuacions a fer i que es va aprovar per unanimitat de tots els partits".
Fornós ha fet saber algunes iniciatives aprovades aquesta legislatura pendents de recuperar-se  la vinent; com la creació d'una comissió d'estudi sobre la seguretat nuclear i el futur de la Ribera d'Ebre davant  del tancament de les nuclears; i també la creació d'una comissió d'estudi sobre la protecció del Delta de l'Ebre.
Per últim la diputada  ha destacat la participació activa dels diputats ebrencs com a ponents de lleis importants com la dels Pressupostos, en el cas de Lluís Salvadó, la de Facilitació de l'Activitat econòmica; en el cas d'Alfons Montserrat i  la d'Espais Agraris i la de Protecció de les oliveres monumentals per part d'ella mateixa.