22/12/2020

Entra en funcionament la web de la Capital de la Cultura Catalana 2021

Aquest matí, el regidor de cultura, Enric Roig, acompanyat per l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha donat a conèixer l'entrada en funcionament de la web www.tortosacultura.cat en la qual es publicarà l'agenda dels actes que es programin a la ciutat i que estiguin relacionats amb la Capital de la Cultura Catalana 2021. La web té un vídeo promocional i estarà subdividida en vuit eixos temàtics: expressió corporal i musical, paraula, expressió artística, treball, menjar, habitar la ciutat i el medi, creença i festes. Al mateix temps, també s'han posat en funcionament els canals de Twitter, Instagram i Facebook.

Roig ha explicat que aquest dissabte es va rebre en mans de l'alcalde de El Vendrell, Kenneth Martínez, el relleu dels 17 municipis que anteriorment han estat CCC. Un acte sentit, que els esperona a fer arribar la cultura de Tortosa arreu dels Països Catalans.

Fa 15 dies es va tancar el termini per a l'entrega de propostes ciutadanes i d'entitats per als actes de la CCC i el regidor ha informat que se n'han rebut un total de 85, de 57 entitats i col·lectius diferents.

Així doncs, en aquest sentit s'ha avançat que al llarg del 2021 s'espera poder dur a terme una sèrie de commemoracions relacionades amb la capitalitat, això és clar, sempre que la crisi del Covid-19 ho permeti.

Algunes d'aquestes efemèrides seran una exposició itinerant sobre la cultura i el patrimoni tortosí que viatjarà per diversos municipis catalans, fent parada als jardins del Palau Robert de Barcelona al mes de maig.

Roig ha anunciat també que Tortosa formarà part de la gira de l'espectacle "Teràpia Col·lectiva" del grup de Búhos i dirigit per Albert Pla, previst per al 29 de gener a la sala gran de l'Auditori Felip Pedrell.

A més, també se celebraran els 25 anys del Teatre-Auditori Felip Pedrell, els 15 anys de la Biblioteca Marcel·lí Domingo o l'Any del centenari del musicòleg Felip Pedrell. Tortosa serà la subseu, juntament amb Falset, de la ciutat de la Jota, acollirà una trobada de premsa comarcal organitzada pel Col·legi de Periodistes de les Terres de l'Ebre, inaugurarà una exposició sobre la història de la impremta a les Terres de l'Ebre, acollirà el Festival Simfònic de les Joventuts Musicals, el Festival Bestiàrium de bèsties del folklore popular i serà capital gegantera. També celebrarà els 25 anys de la Festa del Renaixement i unes Festes de la Cinta amb grups de música vinguts d'arreu del món. Amb la previsió també d'incorporar un nou espai emblemàtic a la llista de béns patrimonials, la nova plaça del davant de la catedral i la museïtzació de les troballes arqueològiques.

De moment, però, haurem d'estar atents a l'evolució de la situació de la pandèmia després de festes per saber com es podrà fer l'acte inaugural de la CCC i si es poden dur a terme els primers actes previstos.



Tortosa, Terres de l'Ebre, 21 de desembre de 2020



Redactat per: Irene López