11/04/2014

Móra d'Ebre ofereix bonificacions de l'impost d'obres als qui inverteixin al nucli antic



L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha celebrat avui a la tarda una sessió plenària en el decurs de la qual s'ha aprovat la modificació  de les bases de subvenció per a obres de millora en immobles del nucli antic, una zona del nucli urbà afectada per la Llei de barris. L'acord adoptat permetrà bonificar el 50% de l'import de l'impost municipal de construccions i obres (ICIO) a les persones que tirin endavant activitats econòmiques a la zona. Els beneficiaris seran els que facin inversions en establiments d'hostaleria i restauració, i els comerços d'una superfície de fins a 150 metres quadrats.

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, considera que aquesta acció servirà per a generar activitat econòmica al nucli antic, especialment en l'àmbit de l'hostaleria i la restauració. Piñol ha recordat que aquesta bonificació del 50% de l'ICIO també s'aplica als propietaris de finques urbanes que milloren façanes i teulades al nucli antic.

D'alta banda, el ple municipal ha aprovat inicialment l'expedient de les bases reguladores de la concessió d'ajuts per a l'adquisició de llibres escolars per a estudiants d'ensenyaments obligatoris per al curs 2014-2015. Es tracta d'uns ajuts del 20% del cost dels llibres escolars que s'atorga a les famílies al un mínim de dos anys de residència a la població.

Altrament, el regidor d'Hisenda, Sixte Melchor, ha anunciat que l'exercici 2013 es va tancar amb un superàvit de 38.000 euros i que el percentatge d'endeutament del consistori en els últims tres anys ha passat del 174% del pressupost al 134,23%, la qual cosa significa que ha passat d'un deute de 8,5 milions d'euros a un deute de 6,5 milions.